Eerste hulp bij een onverzadigd gevoel

We kennen het allemaal: je krijgt trek en er iets niets of niemand wat tussen jou en de koelkast in de keuken staat. Je twijfelt. Geef je je dieetprogramma op? Of hou je vol en ga je voor weer een fantastisch resultaat. Keuzestress! Natuurlijk wil je je voorgaande resultaten niet tekort doen, maar wat heb je een trèk! Wat kun je aan dit onverzadigde gevoel doen? Wij geven je vijf tips.

  • Tip 1: drink 2,5 liter water per dag (dat is inclusief koffie/thee en exclusief het vocht uit voedingsmiddelen). Water geeft wat afleiding en vult je maag (voor korte duur). Maar nog belangrijker: soms verwarren onze hersenen nood om voeding met nood om vocht. Het drinken van genoeg water is niet alleen belangrijk tegen het hongergevoel, maar helpt je lichaam ook alle afvalstoffen af te voeren.
  • Tip 2: Zorg voor een opkikkertje in de middag. Wat zout zorg voor een goede vochtbalans in het lichaam, waardoor je nét dat moment rond 4 uur tot het avondeten wat beter doorkomt. Vraag bij VITway naar de bouillon, deze bouillon is niet zo zout als de bouillonblokjes uit de supermarkt.
  • Tip 3: Neem wat rauwkost. Tsja, als het echt niet anders kan en je wilt niet te veel afwijken van de gemaakte afspraken met je coach, ga dan voor een stukje rauwkost. Bij voorkeur komkommer, bleekselderij of radijs.  Deze groenten bestaan hoofdzakelijk uit vocht en leveren weinig calorieën. Opleuken van dit hapje kan met kruiden zoals wat bouillonkruiden, paprikapoeder of wat peper. Maak wel afspraken met jezelf en je coach en meet de hoeveelheid af. Een uitstapje betekent niet dat je onbeperkt je gang kan gaan.
  • Tip 4: Zijn bovengenoemde tips niet toereikend en wil je per se wat eten? Kies dan voor eiwitrijke voeding. Eiwitten zijn voedzaam, zorgen voor een verzadigd gevoel en zorgen voor het behoud van spiermassa. En dat is natuurlijk heel belangrijk wanneer je aan het afvallen bent. Neem bijvoorbeeld een schaaltje magere yoghurt of kwark. Beloon jezelf niet met zoete varianten, dan maak je van een uitstapje namelijk al snel een gewoonte.
  • Tip 5: Blijft je hongergevoel bestaan na het opvolgen van bovengenoemde tips? Ga dan in gesprek met je coach en kijk of je huidige inname toereikend is voor het halen van jouw eiwitbehoefte. Mogelijk is een andere stap in het meer geschikt voor jouw lijf. Voedingsadvies blijft tenslotte een persoonsgebonden advies.